Over ons

Wil

Ik ben Wil, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik heb me aangemeld bij Eyes Wide Open omdat ik me zorgen maak over het alcohol- & drugsgebruik in de Kempen. Ik denk dat door jongeren de gevaren worden onderschat en dat er diverse jongeren zijn die hulp nodig hebben om hun alcohol- en/of drugsgebruik/probleem onder controle te krijgen. Tevens denk ik dat bij veel ouders het besef ontbreekt in welke mate er drugs gebruikt wordt. Het is natuurlijk makkelijker om te denken dat je eigen kinderen niks gebruiken maar de realiteit is vaak anders. Daar zou meer openheid en besef in gecreëerd mogen worden en dat proberen we met Eyes Wide Open ook te bereiken.

Peter en Anita

Wij zijn Peter en Anita, 26 jaar getrouwd en 3 kinderen. We zijn al een paar jaar op de hoogte van het drugsgebruik van onze zoon en zijn vrienden. Hoeveel er wordt gebruikt, wat, wanneer en waarom blijft voor ouders moeilijk te achterhalen. Wel is duidelijk dat gebruik onder de jeugd steeds normaler gevonden wordt. Met andere ouders daarover praten blijkt in veel gevallen een taboe: “dat doet die van ons niet”. Het is voor ons geen optie om hier niets tegen te doen. Daarom zijn we dit burgerinitiatief gestart. We ervaren nu dat er veel meer ouders zijn die dezelfde vragen hebben als wij. Door de gemeenschap te informeren proberen we het probleem uit de taboesfeer te krijgen en wat openheid te creëren.

Lize

Ik ben sociaal werker en pedagoog (opvoedkundige) in opleiding. Ik heb het initiatief mee opgezet als professional maar ook zeker door mijn zorgen over dit taboe aangezien ik ben opgegroeid in de Kempen. Naar mijn mening is het hoog nodig hier iets aan te doen. Schaamte is begrijpelijk, maar helpt u niet vooruit. Schroom niet om hulp en advies te vragen, het gesprek aangaan is zo belangrijk! Mijn rol binnen het project ligt in de hulpverlening en het geven van voorlichting aan ouders en jongeren, dit doe ik met enthousiasme en met een grote passie voor mijn vak.

Geert

Mijn naam is Geert. Ervaringsdeskundige. Ik geboren en getogen in Hoogeloon. Na een turbulent verleden met drank en drugs wil ik nu de jeugd en ouders helpen om in gesprek te komen over verdovende middelen.

Wim en Marleen

Wij zijn de ouders van 2 zonen van 21 en 23 jaar. We zijn bezorgd over het drugsgebruik onder de jeugd. Dat is ook de reden om ons aan te sluiten bij dit initiatief. Tevens vinden wij het belangrijk om met andere ouders hierover in gesprek te gaan.