Over ons

Wil

Ik ben Wil, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik heb me aangemeld bij Eyes Wide Open omdat ik me zorgen maak over het alcohol- & drugsgebruik in de Kempen. Ik denk dat door jongeren de gevaren worden onderschat en dat er diverse jongeren zijn die hulp nodig hebben om hun alcohol- en/of drugsgebruik/probleem onder controle te krijgen. Tevens denk ik dat bij veel ouders het besef ontbreekt in welke mate er drugs gebruikt wordt. Het is natuurlijk makkelijker om te denken dat je eigen kinderen niks gebruiken maar de realiteit is vaak anders. Daar zou meer openheid en besef in gecreëerd mogen worden en dat proberen we met Eyes Wide Open ook te bereiken.

Anja

Ik ben Anja en ben ervaringsdeskundige. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in de Kempen op een melkvee bedrijf. Ik ben als onbezorgde tiener opgegroeid. Toch kwam ik aan het einde van mijn tienerjaren in aanraking met het gebruiken van verschillende soorten drugs. Destijds leek het al vrij normaal om op een festival naast alcohol het een en ander te gebruiken. Ik kon al vrij snel niet zonder te gebruiken op stap gaan en kon ik niet anders dan te erkennen dat ik verslaafd was. Nu ik al enige tijd clean ben wil ik naast mijn studie HBO verpleegkunde graag mijn ervaringen delen met de jeugd en ouders. Wat mij is overkomen, wat er aan gedaan kan worden maar vooral; Had het voorkomen kunnen worden? Ik vind het belangrijk dat het onderwerp drugsgebruik bespreekbaar gemaakt kan worden

Lize

Ik ben in de Kempen opgegroeid en ging zelf geregeld naar feestjes. Hierdoor weet ik dat drugs tegenwoordig redelijk genormaliseerd is onder de jeugd, maar ook dat ouders niet goed op de hoogte zijn van dat gebruik en wat ze er mee aan moeten als ze erover horen. Daarom vind ik het belangrijk dat ouders goed voorgelicht worden over drugsgebruik en hoe ze hierover open(!) het gesprek met hun kinderen kunnen aangaan, maar ook dat ouders en jongeren goede hulp en ondersteuning krijgen als het uit de hand dreigt te lopen. Ik heb daarom in 2014 Eyes Wide Open mee opgezet; niet vanuit een wijzende vinger, maar om ouders handvaten te bieden om een open dialoog over drugs met hun kinderen kunnen hebben en het ook leren herkennen als drugsgebruik uit de hand dreigt te lopen. Als pedagoog bied ik daarom binnen EWOH opvoedondersteuning, voorlichting, interventies en hulpverlening aan aan ouders en jongeren die meer willen leren over het onderwerp of hulp kunnen gebruiken.

Kars

Ik ben Kars, ervaringsdeskundige, geboren en getogen in Bladel. Na een verleden van drank, drugs, gokken en gamen ben ik via GGZE Momentum terecht gekomen in een clinic in Zuid-Afrika om daar af te kicken. Voor mij persoonlijk is verslaving veel meer als het teveel drinken of teveel gebruiken van middelen. Het is leren omgaan met je gevoelens en deze leren te uiten. Je gevoelens niet weg te stoppen door het gebruik van deze middelen. Na terugkomst van de afkickkliniek in Zuid-Afrika ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn ervaring te delen met anderen en te vertellen hoe ik het ervaar (en heb ervaren). Dit burgerinitiatief geeft mij de mogelijkheid om mijn ervaringen te delen en samen voorlichting te geven aan zowel jeugd als de ouders. Het is een prettige manier van samenwerken en iedere hulp is welkom.

Wim en Marleen

Wij zijn de ouders van 2 zonen van 21 en 23 jaar. We zijn bezorgd over het drugsgebruik onder de jeugd. Dat is ook de reden om ons aan te sluiten bij dit initiatief. Tevens vinden wij het belangrijk om met andere ouders hierover in gesprek te gaan.

Yannick

Ik ben Yannick en ik ben ervaringsdeskundige. Geboren en getogen in Hoogeloon, opgegroeid in een hardwerkend gezin van vijf. Voor de buitenwereld leek ik het makkelijkste door het leven te gaan, ik had veel vrienden, nooit problemen op school en kon goed sporten. Naarmate ik ouder werd begon ik andere interesses te krijgen waaronder drugs. Dit liep naarmate de jaren steeds meer uit de hand en op een gegeven moment had ik mezelf niet meer onder controle. Ik heb ervoor gekozen om aan mijn verslaving te gaan werken en heb 7 weken intern gezeten in een verslavingskliniek in Zuid-Limburg. Hier heb ik geleerd om over mijn gevoelens te praten en mezelf te ontdekken: wie is Yannick nu eigenlijk? Ik heb me aangesloten bij EWOH om mijn ervaringen te kunnen delen met andere mensen, en hopelijk zowel jongeren als ouderen te kunnen waarschuwen voor het gebruik van alcohol en drugs.