Mijn ervaring over drugsgebruik onder jongeren

Een ander geluid
27 oktober 2015
Interview met een festivalganger
28 oktober 2015

Mijn ervaring over drugsgebruik onder jongeren

Ik werk zelf vaak achter de bar op festivals en ik merk dat er steeds meer drugs gebruikt wordt onder de jongeren. Er rust nogal een groot taboe op drugsgebruik bij ouders, want het liefst hebben ze een goed beeld over hun kinderen en hopen ze natuurlijk dat ze niks gebruiken. Dit is tegenwoordig, naar mij mening, een onrealistisch beeld.

Ik zeg niet dat iedereen drugs gebruikt op festivals en evenementen, maar het is een veel groter aantal dan men denkt. Ik zie heel vaak mensen van verschillende leeftijden aan de bar, sommige zijn volwassen rond een jaar of 20 tot 25, maar ik zie ook echt jongeren die jonger zijn dan 18 die helemaal onder invloed zijn en op feestjes die voor de doelgroep ouder dan 30 jaar zie ik ook heel veel mensen onder invloed. Het verschilt dus echt qua leeftijden alleen het is dus wel een groot aantal.

Ik zie ook tegenwoordig dat mensen veel vaker een pilletje pakken die ze niet laten testen want ik heb genoeg gevallen gezien waarbij mensen knock out gingen of hyperventilatie en is erge gevallen dat er een dode viel. Het is echt een onderwerp waar over gepraat moet worden want er wordt zo anders over gedacht als dat het is en iedereen moet zich ervan bewust worden wat het met je doet als je gebruikt zowel jongeren als ouders.