Levendige bijeenkomst van Eyes Wide Open en Toneelvereniging St. Pancratius over drugsgebruik

Nieuwsbrief EWO Toneelspel januari 2019
Nieuwsbrief januari 2019
30 december 2018
EWO en Weebosch
Nieuwsbrief EWO Weebosch 2019
8 maart 2019

Levendige bijeenkomst van Eyes Wide Open en Toneelvereniging St. Pancratius over drugsgebruik

Foto

Op donderdag 17 januari jl. was de podiumzaal bij Gemeenschapshuis d’n Anloop in Hoogeloon gereserveerd door Burgerinitiatief Eyes Wide Open (EWO) en Toneelvereniging St. Pancratius uit Hoogeloon.  Reden van deze reservering was het initiatief van EWO om samen met de plaatselijke toneelvereniging aandacht te schenken aan een lastig onderwerp: Alcohol-en drugsgebruik bij jongeren. De manier waarop deze aandacht werd gepresenteerd was luchtig en herkenbaar. Leden van de Toneelvereniging hadden een aantal sketches voorbereid en ten tonele gebracht die aantoonden dat een gesprek voeren tussen ouders en opgroeiende kinderen wel eens als lastig ervaren wordt. Vooral als het dan ook nog eens gaat over onderwerpen als alcohol- en drugsgebruik.

Uit de vele reacties en discussies van uit het publiek werd duidelijk dat dit onderwerp bij vele ouders met opgroeiende kinderen leeft. Pedagoge Lize Vandenberghe, al jarenlang lid van EWO, gaf tijdens deze discussies geregeld feedback en ideeën hoe om te gaan met deze onderwerpen. Ervaringsdeskundige Anja van EWO gaf op een bijzonder open wijze weer hoe drugs je leven kunnen bepalen en hoe ze deze verslaving vervolgens weer heeft overwonnen.

Wat onder andere naar voren kwam was dat je open in gesprek moet blijven met je kind. Weet wat er speelt, door je in te lezen over drugsgebruik. Blijf ook open in gesprek met ouders van de vriendengroep van je kind.

Om blijvende aandacht te schenken aan dit onderwerp, maar bijvoorbeeld ook game-verslaving,  zullen we t.z.t. wellicht ook weer in Hoogeloon een informatieavond gaan plannen. Dit vanwege het feit dat er toch nog veel vragen leven bij ouders van onze opgroeiende kinderen. Wordt vervolgd.

Tot slot willen we Toneelvereniging St. Pancratius bedanken voor hun medewerking voor deze bijeenkomst.

Eyes Wide Open Hoogeloon