Eyes Wide Open Hoogeloon op bezoek bij V.V. Vessem

EWO en Weebosch
Nieuwsbrief EWO Weebosch 2019
8 maart 2019
Wij doen mee met Rabo ClubSupport! | Eyes Wide Open Hoogeloon
8 oktober 2021

Eyes Wide Open Hoogeloon op bezoek bij V.V. Vessem

Logo met witte rand

Op donderdagavond 19 december stond er weer een trainingsavond op de agenda voor de oudste jeugdteams van V.V. Vessem/DEES. Echter werd deze training verstoord door 2 leden van Eyes Wide Open Hoogeloon (EWOH). Yannick Sol en Lize Vandenberghe hadden de rol van de trainers overgenomen en de jeugdige voetballers werden naar de kantine begeleid.
Nadat de grootste teleurstelling over het niet doorgaan van de training was verdwenen, werd deze bijeenkomst ingeleid door Lize Vandenberghe. Lize is al 5 jaren lid van EWOH en is als pedagoog bekend met de problematiek van alcohol- en drugsgebruik bij jongeren. Lize gaf uitleg over EWOH en waarom het belangrijk is om jongeren te wijzen op de gevaren van alchohol-en drugsgebruik en misbruik. Na deze opening was Yannick het middelpunt van aandacht. En deze aandacht was er bij de 35 jeugdige aanwezigen. Yannick wist met een oprecht en open verhaal de jeugdigen mee te nemen in zijn levensfase die werd beheerst door zijn cocaïneverslaving. Maar ook hoe hij hier weer is uitgekomen en nu zijn verhaal vertelt aan jongeren in de Kempen. Er kwamen veel vragen en opmerkingen naar boven bij de jongeren. Een van deze opmerkingen was wel typerend hoe jongeren omgaan met dit onderwerp. “Wij spreken wel met onze vrienden over alcohol- en drugs, maar niet met onze ouders, omdat die dan vaak boos worden” Vaak wordt deze opmerking bewaarheid omdat ouders niet goed geïnformeerd zijn over alcohol- en drugsgebruik. Wellicht is er daarom ook nog werk te doen door EWOH, maar dan voor ouders.
Wij hopen dat de jongeren iets hebben opgestoken van deze informatiebijeenkomst. Gezien de positieve opmerkingen op de evaluatieformulieren en de interactieve houding van de aanwezigen hebben wij daar het volste vertrouwen in.
Indien er behoefte is voor informatie-bijeenkomsten voor jongeren of ouders omtrent dit onderwerp, of heb je behoefte om een individuele hulpvraag te stellen ga naar www.eyeswideopenhoogeloon.nl.
Graag willen we extra informatie geven over de mogelijkheden.
Burgerinitiatief Eyes Wide Open Hoogeloon.