Burgerinitiatief Hoogeloon wil drugsgebruik uit taboesfeer halen
27 oktober 2015
Burgerinitiatief door inwoners uit Hoogeloon over drugs- en alcoholgebruik
27 oktober 2015

EYES WIDE OPEN ACTIEF IN HOOGELOON

Eerder verscheen eerder op Hoogeloon.info.

Sinds een aantal maanden is in Hoogeloon een werkgroep actief, die zich bezig houdt met de problemen rondom het drugsgebruik in ons dorp. In deze actiegroep hebben zitting; een aantal verontruste ouders, een ervaringsdeskundige, alsmede  een sociaal  (jeugd) werker. “Eyes Wide Open” staat voor het feit dat drugsgebruikers vaak wijd openstaande pupillen als kenmerk hebben. Ook willen we ogen openen bij ouders, die wellicht nog weinig of geen ervaringen hebben met kinderen die zich in meer of mindere mate  al bezighouden met drugs.

Waarom deze actiegroep?

Ervaringen leren ons dat er steeds meer jonge mensen in aanraking komen met drugs. En deze tendens is ook zeker in de Kempen en dus ook in Hoogeloon waarneembaar.  Vaak beginnen de eerste ervaringen met drugs in de tienerjaren. Op een feestje of tijdens de eerste vakantie zonder je ouders is de groepsdruk bijzonder sterk. En zeg dan maar eens nee tegen een “onschuldig” pilletje, als al je vrienden (of vriendinnen) lekker meedoen.

Wat doen we?

We willen ouders en jeugdigen informeren over de gevaren van drugsgebruik. Dit willen we doen op verschillende manieren. We denken bijvoorbeeld aan het uitgeven van een periodieke nieuwsbrief en het organiseren van bijeenkomsten voor ouders en kinderen. Tevens willen we de problematiek rondom drugsgebruik bespreekbaar maken. Vaak horen we dat het moeilijk is voor ouders om dit onderwerp met hun kinderen te bespreken. We hebben onlangs ook een website geopend; http://eyeswideopen1.webnode.nl Via deze weg kunnen  reacties of opmerkingen worden geplaatst, maar ook bijvoorbeeld verdachte signalen (bijvoorbeeld plaatsen waar gedeald wordt) Dit kan, indien gewenst, geheel anoniem