Burgerinitiatief door inwoners uit Hoogeloon over drugs- en alcoholgebruik

EYES WIDE OPEN ACTIEF IN HOOGELOON
27 oktober 2015
Hoor ik erbij?
27 oktober 2015

Burgerinitiatief door inwoners uit Hoogeloon over drugs- en alcoholgebruik

Eerder verschenen op PC55.nl

Onlangs werd in D’n Anloop in Hoogeloon een informatieavond georganiseerd door burgerinitiatief ‘Eyes Wide Open’. Een groep mensen uit Hoogeloon die zich zorgen maakt over het drugs- en alcoholgebruik. Het doel van deze groep en deze avond is om ouders en jongeren te informeren over de gevaren van drugs- en alcoholgebruik en het probleem rondom dit onderwerp bespreekbaar te maken tussen ouders onderling, maar zeker ook tussen ouders en kinderen.

Circa 45 geïnteresseerden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om bij deze avond aanwezig te zijn. Er waren diverse sprekers uitgenodigd die soms op een aangrijpende manier hun verhaal met de aanwezigen deelde. Zo was er een moeder die haar openhartig verhaal deed over haar verslaafde kind en de problemen die dit met zich meebrengt, niet alleen voor het kind, maar zeker ook voor het gehele gezin. Deze moeder is aangesloten bij Moedige Moeders. Een groep van moeders met een (ex)verslaafd kind, die problemen en gevoelens met elkaar delen. Ook het verhaal van een ex-verslaafde vrouw van 25 jaar was bijzonder aangrijpend en leert ons ook dat een goede relatie en communicatie tussen ouders en kind van groot belang is tijdens de opvoeding. Verder werd er nog stil gestaan bij het feit dat een ‘pilletje’ eigenlijk als normaal beschouwd wordt tijdens de vele festivals die overal in den lande (en daar buiten) worden georganiseerd. Dit is overigens niet het beeld van de organisatoren van de festivals. Die pretenderen dat er een zero-tolerance beleid wordt gevoerd. De realiteit bleek echter anders, zo bleek uit een veelzeggend filmpje.

Tot slot werd ook stil gestaan bij de hulpverlening. Waar kan men terecht als je kind (en gezin) problemen heeft met het gebruik van alcohol en/of drugs? Dit werd toegelicht door een maatschappelijk werker van het Centrum voor Jeugd en Gezin. De avond werd afgesloten door wethouder van gemeente Bladel, Joan Veldhuizen, die het initiatief van ‘Eyes Wide Open’ toejuichte. Zij sprak de hoop uit dat dit initiatief zeker een vervolg gaat krijgen. Als het aan ons ligt, gaat dit zeker gebeuren.